Permanente Make-Up

Mocht u graag advies willen over permanente make-up dan kunt u contact met ons opnemen.

Permanente Make-Up is voor iedereen!

Heeft u geen zin meer om steeds weer uw make-up bij te werken of kunt u geen make-up verdragen? Dan is PMU de oplossing!

Na een intensieve opleiding aan de Academie voor Permanente Make Up van Irma Hulscher kunt u  nu bij ons terecht voor de pigmentatie van wenkbrauwen, eyeliners en lippen.

Bij PMU worden natuurlijke pigmenten ingebracht (met naald) tussen de eerste en de tweede huidlaag.

Alle pigmentaties bestaan uit 2  tot 3 behandelingen. Op deze manier kan er veel nuance in kleur en intensiteit worden gebracht. Bij de eerste behandeling worden uw wensen uitgebreid besproken qua vorm en kleur. Pas als alles naar wens is beginnen wij met de pigmentatie. Na 6 weken volgt de 2e behandeling, en weer 6 weken later de 3e behandeling.

Net na de behandeling kan de kleur donkerder zijn dan gewenst, dit is normaal! Als de korstjes eraf zijn is de kleur een stuk lichter.
Om de kleur fris en mooi te houden laat u best uw PMU jaarlijks (afhankelijk van de methode) bijwerken. Doet u dit niet, dan vervaagd de PMU steeds een beetje meer. PMU is in geen geval te vergelijken met een tatoeage. Bij een tatoeage worden de kleurpigmenten onder de opperhuid ingebracht.

Wij werken volgens de internationaal erkende methode van Irma Hulscher, zij is een begrip in het vak. Wij zijn ook aangesloten bij de ANBOS en NSGP. En natuurlijk is de salon volledig hygiënisch ingericht en in het bezit van een vergunning van de GGD

TIP: Was uw haar voor de behandeling. De behandelde huid moet  3-4 dagen droog blijven.

Waarom zou ik mijn wenkbrauwen laten bijwerken met PMU?

Wenkbrauwen geven uitdrukking, karakter en vorm aan uw gelaat. Als het u heerlijk lijkt om altijd mooie wenkbrauwen te hebben, precies zoals u ze zelf bijtekent? Aarzel dan niet en reserveer een vrijblijvend intake gesprek. Mireille bespreekt samen met u de mogelijkheden qua vorm en kleur.

Eigenlijk wil ik een lijntje net zoals ik teken met potlood, kan dat?

Jazeker, er zijn verschillende naaldsoorten en elke naald heeft weer een eigen effect. U kunt kiezen voor een strakke eyeliner of juist zacht zoals een potlood. Ook heeft u de keuze in dikte van de eyeliner of wing.

Kunt u de lippen vergroten met PMU?

Ja en nee. U kunt ze groter doen lijken door de liplijn te accentueren en met kleur te spelen van donker naar licht. Echt vergroten kan niet! Er zijn grenzen bij het pigmenteren van de lippen. Iedereen heeft een “white roll” dit is een klein wit randje net boven de lip wat het licht opvangt. Gaat u daarop of over is dat in het begin misschien mooi, maar na genezing niet meer.


Algemene vragen

Mag ik in de zon?

Vermijd zoveel mogelijk direct zonlicht en zonnebank de eerste 7-10 dagen. Na genezing kunt u gewoon weer in de zon. Maar, vergeet de wenkbrauwen niet in te smeren met een zonnecrème. Zo blijven ze langer mooi!
 

Is het pijnlijk?

Een beetje, u kunt het voelen. Voor de behandeling word de huid verdoofd met EMLA- crème, deze moet u zelf halen bij de huisarts of apotheek.
 

Voor wie is PMU geschikt?

Iedereen, ook bij gevoelige of allergische huid. Denk ook aan mensen met een make-up allergie, alopecia, chemotherapie. Of, als u problemen heeft om uw make-up aan te brengen door te weinig tijd of een lichamelijke beperking.
 

Wat als mijn permanente make-up lichter wordt?

Na verloop van tijd wordt de PMU lichter vooral door de invloed van UV-licht. Om de PMU mooi te houden is het raadzaam om 1x per jaar de wenkbrauwen of lippen te laten opfrissen. Voor eyeliners is dat ongeveer 1,5 jaar. Of als u de neiging heeft om weer bij te tekenen.
 

Hoeveel tijd zit er tussen een behandeling?

6 weken…. Omdat wij in de lederhuid werken moet deze de tijd krijgen om zich te herstellen en dat duurt 4 tot 6 weken.
 

Waar moet ik rekening mee houden voor en na het zetten van PMU?

Voor; een dag van te voren geen alcohol of aspirine, ze werken bloedverdunnend.

Na; 3 dagen de huid droog houden, niet krabben of pulken en geen make-up op de PMU aanbrengen.
 

Ik heb oude PMU en wil deze laten aanpassen, kan dat?

Ja, wij maken een afspraak voor een intake. Bekijken en bespreken de mogelijkheden.