Verander jij je routine in de herfst/winter?

Verander jij je routine in de herfst/winter?

Van de zomer naar de herfst/winter: je merkt het overal aan dat er van alles verandert. Niet alleen de dagen worden korter en de zon laat zicht minder vaak zien, maar hoe zit het met je huid? Het is juist vaak in deze overgangsfases dat de huid begint te protesteren.  Hoe dat komt? Veel mensen vergeten om hun huidverzorging aan te passen aan het seizoen. Eigenlijk is het heel logisch, want vele omgevingsfactoren veranderen. We geven je hier tips voor het aanpassen van je beauty routine in deze periode.

  • Schakel de hulp in van een specialiste. Elke huid is anders, het is daarom heel belangrijk om je huidverzorging af te stemmen op je huidsoort.  Je huidsoort kan  ook veranderen met het seizoen!
  • Je gezonde glow wordt dof. Je bent nu meer binnen en doordat de zon minder intens is verlies je al gauw die gezonde zomerse glow.  Dit is de tijd van het jaar om een peeling  te ondergaan, zoals een fruitzuur peeling of met de laser. Deze behandelingen  verwijderen opgehoopte dode huidcellen die een doffe uitstraling geven. Ook de stofwisseling en de bloedcirculatie van de huid krijgen een boost. Dit geeft tevens goede resultaten bij huidproblemen als acne, littekens en pigmentvlekken.
  • Vergeet de zonbescherming niet! De zon mag dan minder sterk zijn, maar dat betekent niet dat je de zonnebrandcrème maar achterwege moet laten.
    Zorg dat je een goede zonbescherming integreert in je beauty routine.
  • Vergeet ook niet extra nutricosmetics in te nemen. Extra vitamines en mineralen zijn nu geen overbodige luxe, ze helpen het immuunsysteem en bij de opbouw van collagene vezels voor een stevige huid.
  • Gebruik jij het hele jaar dezelfde crème? Je bent niet de enige! Toch is het beter om de crème die je dagelijks gebruikt af te stemmen op het jaargetijde en aan de specifieke behoeften van je huid in elk seizoen.
  • Ook interessant om eens een kijkje nemen in je diepere huidlagen! Wij maken foto’s van de huid met verschillende filters. Hierdoor is het mogelijk om de diepere lagen van de huid te bekijken. Zo krijg je een beter beeld van de huidstructuur en eventuele beginnende huidveranderingen. Op basis van deze uitgebreide huidanalyse kan een treffend behandelplan worden opgesteld om de conditie van de huid te verbeteren. Dit is een echte aanrader!